Bilde fra moteskolen, designutdanningen, moteutdanningen ESMOD Oslo.

AKTUELT

Designutdanning

7-juni-17

Årets visning!

Hvert år inviterer ESMOD Oslo til vising av kolleksjonene til årets diplomstudenter.

Våre 11 avgangsstudenter viste kolleksjonene sine på et fullsatt Moteforum. Tilstede var aktører fra den noske motebransjen som så etter spennende kanditaer til stillinger, det var bloggere, presse og familie og venner.

20-april-17

Rett ut i jobb!

ESMOD Oslo har en tett dialog med motebransjen. Vi er glade for å kunne bidra til at studentene våre går ut i spennende jobber etter endt studie.

Thea Caroline Klund har allerede ansetteleseskontrakten i boks før hun er ferdig med studiene. Uken etter at hun er ferdig uteksaminert i juni, skal hun begynne å jobbe med design og produksjonsoppfølging hos WoolLand.

22-mars-17

Studietur til Kina!

Vi har vært en uke i Guangzhou og sett på klesproduksjon.

Vi har hatt en innholdsrik uke i Guangzhou, Kina. To lærere og åtte studenter har besøkt stoffmarkeder og flere klesprodusenter. Vi var gjester hos to av Kinas aller største klesmerkevarer, der vi fikk se hele prosessen fra design og til ferdig produkt i butikk. Vi besøkte flere fabrikker, og så blant annet produksjon av mange ulike produkter slik som jersey plagg, denim jeans, jakker, skjorter og vesker.

26-feb-17

Spennende samarbeid med HEVN!

HEVN + ESMOD Oslo = sant!

Konseptbutikken HEVN feiret 3 år med kul fest i butikken! Dette var en god anledning til også å lansere et spennende samarbeid mellom HEVN og ESMOD Oslo.

9-feb-17

Skoletur til Paris!

Studentene på vår 1-årige fagskoleutdanning var på studietur til Paris.

Première Vision i Paris viser sesongens nye stoffer og farger to ganger i året på deres store stoffmesse. Da er ESMOD Oslo på plass! I tillegg fikk vi med oss spennende kunstutstillinger og hyggelige franske cafeer. Vi besøkte selvfølgelig også ESMOD Paris!

10-jan-17

ESMOD på utdanningsmessen!

Det var stor interesse for våre fagskoleutdanninger på utdanningsmessen på Lillestrøm denne uken.

Kreative fag er i vinden som aldri før og interessen for motefag vokser. Vi har allerede begynt å ta inn stundenter for høsten 2017. Husk at vi har løpende opptak, så ikke vent for lenge med å søke hvis du vil sikre deg plass!

6-jan-17

Skoletur til London!

Avgangsstudentene dro sammen med veileder til London for å kjøpe materialer og stoffer til kolleksjonene sine.

Avgangsstudentene er nå godt igang med diplomoppgavene sine og skal nå sy opp kolleksjonene for visning i juni. I London fant de spennende materialer!

15-des-16

Mange besøkende på åpen skole 15. des!

Vi ble veldig glade over overraskende mange besøkende på Åpen skole! Tusen takk for hyggelig besøk og positive tilbakemeldinger!

Det merkes at interessen for kreative fagskoleutdanninger er økende. Vi har allerede flere søkere til våre fagskoleutdanninger innen motedesign og modellisme. Det er tydelig at søkerne er kvalitetsbevisste og mener at ESMOD's internasjonale nivå og lange tradisjoner er viktig og verdifullt.

4-nov-16

Alle ESMOD-skolene møttes hos ESMOD Dubai!

Det er over 20 ESMOD-skoler rundt i verden. ESMOD Oslo er en del av dette sterke internasjonale nettverket.

Hvert år møtes alle de over 20 ESMOD-skolene for å sikre utdanningens kvalitet og aktualitet. Vi skal alltid ligge et steg foran resten av moteindustrien. Vi følger ikke moten - vi skaper den!
I år møttes vi hos ESMOD Dubai og i tillegg til faglige diskusjoner ble det også tid til ørkensafari og sightseeing i Dubai!

26-okt-16

Høy temperatur under dagens pelsdebatt på ESMOD Oslo!

Siri Martinsen fra NOAH og Guri Wormedahl fra Norges Pelsdyralslag besøkte oss i dag og debatterte engasjert omkring bruk av pels i fashion. Takk for besøket - vi har lært masse!

– Studentene her skal inn i en av verdens aller største industrier, og det de lærer her er selve fundamentet for industriell produksjon av klær. Da er det skolens oppgave å bevisstgjøre dem, for som designere og modellører kommer til de til å bli avkrevd et ansvar for hvordan de velger å jobbe og forvalte den kunnskapen de har, sier rektor Rakel Benjaminsen.

24-okt-16

Norwegian Fashion House ønsker å hjelpe unge talenter opp og frem!

Norwegian Fashion House er et nyetablert motehus og management som skal fremme norsk design.

Vi har hatt besøk av Norwegian Fashion House som forteller at de vil tilby et management rundt designere som ønsker å etablere sin egen merkevare.

7-okt-16

ESMOD-studenter bidro under Lindex sin rosa sløyfe markering!

ESMOD-studenter deltok i Lindex sitt spennende prosjekt og markering i kampen mot brystkreft.

Lindex hadde designet en egen kolleksjon under tema Together fighting Breast cancer. En lekker kolleksjon i rosa og burgunder fargetoner. ESMOD-studentene tilpasset kolleksjonsplaggene til utvalgte skulpturer i Ekebergparken. Lindex inviterte til stor vernissage 7.okt og ønkset å formidle ekte historier fra kvinner som har vært rammet av brystkreft.

5-okt-16

Vi har fått sakser fra Fiskars!

Tusen takk til Fiskars som har gitt hver student en gavepose med sakser! Dette er til stor nytte for studentene som skal gjennom krevnede presisjonsarbeid både i materialene papir og stoff.

På nettsiden sin sier Firskar dette om saksene brukt i formgivning: "Vi har alle en kunstner i magen. Av og til skal det bare litt overtalelse til for å slippe løs kreativiteten. Vi hjelper gjerne til! Med Fiskars' produkter lager du enkelt kort til ulike anledninger, scrapbøker, tilbehørselementer, ting til hjemmet, broderier og quilting. Enten du er en entusiastisk nybegynner eller proff, med våre verktøy kan du skape kreativ magi."

29-sept-16

Norsk Husflidslag

Solveig T. Grinder har vært på besøk for å fortelle om gamle håndverksteknikker. Studentene fikk også prøve noen av de gamle, tradisjonsrike teknikkene. Dette er spennende med hensyn til studentenes egne design der disse teknikkene kan benyttes på nye måter og med dagens tilgjengelige materialer.

Norges Husflidslag er en kultur- og interesseorganisasjon som er ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid. De ble stiftet i 1910, og har 24 000 medlemmer over hele landet.

15-sept-16

Skolestur til Paris!

Studentene som i år skal lage sine Diplomkolleksjoner, startet skoleåret med en tur til Paris for å se på de nyeste stoffene og for inspirasjon!

Premiere Vision er Europas viktigste stoffmesse. Der samles designere fra hele Europa og fra alle slags merkevarer, for å se på stoffleverandørenes nyheter. Kreative prosesser settes igang og er starten på kolleksjonene for neste sesong. Premiere Vision avholder messe hver september og hver februar.

29-aug-16

Skolestart i nye lokaler!

ESMOD Oslo har flyttet til kvadraturen midt i Oslo sentrum.

Endelig har vi high fashion rett utenfor døren! Vi leier lokaler hos Høyskolen Kristiania og møter andre studenter i et stort studentmiljø. Legg merke til studentene våre på bildet, som første skoledag fikk goodie bags fra Oslo Hudpleieklinikk og motemagasiner fra Costume og Elle!

12-aug-16

Designers Nest CFW

Avgangsstudentene Faiza Hammad, Marianne Moen Vembre og Maria Furdal gikk rett fra eksamen ved ESMOD Oslo til å vise kolleksjonene sine på Copenhagen Fashion Week! De var invitert til å delta i designkonkurransen "Designer's Nest".

Dette er Designers Nest: "Under the patronage of HRH Crown Princess Mary, the Designer's Nest Award was created to reward a particularly skilled and promising design-student with an accolade from the established world of fashion and design." - Copenhagen Fashion Week's nettside.

24-mai-16

THIS IS PR besøkte oss for å fortelle om sitt arbeid med Oslo Runway.

Ditte Kristensen og Anette Ousdal fortalte om hvordan prosjektet Oslo Runway har vokst frem til å bli Norges ledende mote event.

Anette sitter også i juryen i år, og skal den 8. juni være med å vurdere avgangsstudentenes diplomkolleksjoner. Både Anette og Ditte gikk innom hver av avgangsstudentene for å slå av en prat og se på konseptene og kolleksjonene hver av studentene har utarbeidet for sine diplomoppgaver.

27-april-16

Sandra til finalen i internasjonal designkonkurranse!

ESMOD-student Sandra Sigurdsdottir Kvikne vil representere Norge i den internasjonale designkonkurransen Remix som blir avholdt i Milano våren 2017, der noen av finalistene får vise produktene sine.

Konkurransen er i regi av ESMOD Oslos samarbeidspartner Pelsinform her i Norge. Pelsinform mener Sandras bidrag er spesielt spennende og nyskapende med tanke på materialk ombinasjoner. Vi heier på Sandra og ønsker lykke til og håper hun er en av dem som får vise produktet sitt i Milano og på Remix International Fashion Award!

19-april-16

Spennende besøk fra Blender Agency!

ency og studentene, etter hans spennende foredrag om sitt arbeid i motebransjen.

Glenn Veiby har lang og tung erfaring fra motebransjen og sitter i dag som styrets leder i et av Norges viktigste moteforetak, Blender Agency. Han fortalte om arbeidet i Blender Agency, og deres positive bidrag til utvikling av flere norske merkevarer, i tillegg til agentvirksomhet for store, internasjonale merker. Blender Agency har gjestfritt tatt imot flere av våre studenter på praksis, og de er en viktig samarbeidspartner for oss.
Noen av merkene hos Blender Agency: Cala Jade, Diemme, FWSS, Zadig & Voltaire, Marc Jacobs, Alexander Wang og Mikael Kors.

19-april-16

Studietur til Guangzhou, Kina!

Vi har vært en uke i Kina for å besøke ESMOD Guangzhou og for å se på klesproduksjon.

Vi har hatt en innholdsrik uke i Guangzhou, Kina. To lærere og ti studenter har besøkt ESMOD Guangzhou og flere klesprodusenter. Vi var gjester hos to av Kinas aller største klesmerkevarer, der vi fikk se hele prosessen fra design og til ferdig produkt i butikk. Vi besøkte flere fabrikker, og så blant annet produksjon av mange ulike produkter slik som jersey plagg, denim jeans, jakker, skjorter og vesker.

6-april-16

Besøk av tidligere ESMOD student!

Jenny Møller Warmedal var avgangsstudent fra ESMOD Oslo i 1999, og gikk direkte ut i jobb som designer hos H&M.

Jenny fortalte om sin spennende karriere i motebransjen. Hun har jobbet for både H&M og deretter for Carlings. I dag jobber hun som produktutvikler for BIK BOK sin linje Never Denim. Jenny ga oss god innsikt i hvordan hun har brukt sin utdanning i motebransjen, og hvordan det kreative går hånd i hånd med forståelsen for produksjon og business.

16-mars-16

Spennende foredrag med
Tone Skårdal Tobiassen

Tone Skårdal Tobiassen var på besøk og holdt et lærerikt og inspirerende foredrag om miljø og etikk i klesproduksjon.

Tone er medforfatter av boken ”Ren ull”. Hun er journalist og mangeårig redaktør av motemagasinet Tique og Oslo Fashion Week magasinet. Hun var en av grunnleggerne av Nordic Initiative Clean & Ethical (NICE), og er ansvarlig for nettsidene nicefashion.org. Hun har tidligere skrevet bøker med Jan Thomas, Arne & Carlos og Jenny Skavlan. Hun har deltatt som formidlingsansvarlig i flere av SIFOs prosjekter, og skriver fast for Ecotextile News.

19-feb-16

Skoletur til Paris!

Studentene på vårt 1-årige studie har besøkt mote-hovedstaden Paris! Studentene fra ESMOD Oslo fikk omvisning på ESMOD-skolen i Paris og besøkte den store stoffmessen Permiere Vision.

Premiere Vision er Europas viktigste stoffmesse. Der samles designere fra hele Europa og fra alle slags merkevarer, for å se på stoffleverandørenes nyheter. Kreative prosesser settes igang og er starten på kolleksjonene for neste sesong. Premiere Vision avholder messe hver september og hver februar.

19-feb-16

Stor interesse for moteutdanning!

Takk for alle som slo av en prat med oss på utdanningsmessen på Oslo Spektrum denne uken!

Rakel, Elinor, Liv, Hild og Linda møtte stor interesse blant ungdommene på utdanningsmessen. Mange var ikke klar over at man kan ta en internasjonal og prestisjetung moteutdanning i Oslo, og listen vår ble lang over interesserte, fremtidige studenter. Vi har allerede mottatt de første søknadene for skoleåret 2016/17 og det er tydelig at utdanning innen design og kreative fag er i tiden.

12-feb-16

Åpen dag - en suksess!

Takk for besøket til alle dere som stakk innom oss i dag! Vi er overveldet over komplimenter og enstusiasme!

I dag åpnet vi dørene og inviterte inn i klasserommene. Vi viste frem studentarbeider og alt hva vi holder på med her på skolen vår. Stemningen var høy under visningen, og lokalene var fulle av moteinteresserte gjester. Se vår Facebook side for bilder fra visningen.

9-feb-16

Bik Bok + ESMOD = sant

Bik Bok inviterte ESMOD-studenter til en spennende tegnekonkurranse. Vinnertegningene skal nå brukes som tapet/plakater i Bik Bok's butikker.

Vinnerene av tegnekonkurransen er studentene Josefine Lindquist Aarstad, som går siste året på vårt 2-årige studie, og Nikolai Aurel, som går vårt 1-årige studie. Gratulerer med proffe og knallfine tegninger! På bildet sees Josefines tegninger.

20-jan-16

Skoletur til New York

Studentene som nå gjør sin fordypningsoppgave/diplomoppgave har vært en uke i New York sammen med lærer, og kjøpt stoffer og materialer til kolleksjonene sine.

En travel og spennende uke i New York ble brukt til å se kunst og museer, og aller viktigst; Kjøp av stoffer! For en designer er det som å spise lørdagsgodt hver dag når man kan gå gjennom hyllemeter etter hyllemeter med stoffruller, og velge blant det nyeste nye! Vi dro hjem fulle av inspirasjon bærende på tunge kofferter. Kollekjsonene kan sees på vår visning i juni.

13-jan-16

Fransk modellering på byste
med Nils-Christian

Studentene ved vårt 1-årige studiet fikk i to dager, gjennomgang av fransk modellering på byste med Nils-Christian.

I de påfølgende dagene modellerte studentene en tilsvarende bluse selv, med veiledning fra lærer. Nils-Christian viser teknikker og metoder som brukes i de store motehusene i Paris. Han har selv arbeidet med både design og modellisme gjennom en lang karriere i Paris, og blusen studentene nå fikk bryne seg på er inspirert fra hans erfaringer fra motehuset Pierre Cardin.

12-jan-16

Utdanningsmessen på Lillestrøm 11. - 12. jan

Overveldende respons på utdanningsmessen!

Rakel, Elinor og Friedrich møtte stor interesse blant ungdommene på utdanningsmessen. Mange var ikke klar over at man kan ta en internasjonal og prestisjetung moteutdanning i Oslo, og listen vår ble lang over interesserte, fremtidige studenter. Vi har allerede mottatt de første søknadene for skoleåret 2016/17 og det er tydelig at utdanning innen design og kreative fag er i tiden.

9-des-15

BIK BOK på besøk!

BIK BOK kom på besøk og utlyste en tegnekonkurranse for studentene våre, med en generøs pris på 15.000,- kr.

BIK BOK ønsker seg lekre motetegninger til butikklokalene sine, og ESMOD Oslos studenter kaster seg over oppgaven! Vinneren av konkurransen vil bli annonsert her i løpet av februar!

15-nov-15

Photoshoot med L'Oreal

Vår samarbeidspartner L'Oreal lånte ESMOD-studenters klær til photoshoot.

Under kurset Color Master som L'Oreal avholdt i november, lånte de klær som er designet og sydd av ESMOD-studenter. Resultatet ble stemningsfulle og trendy bilder. Den dyktige fotografen er Jon Rune Trengereid.

16-okt-15

Besøk i Den Norske Opera

Spennende og inspirerende når studenter og lærere fikk komme inn i Operaens atelierer og se hvordan kostymer blir til.

Vi ble invitert til å se den klassiske ballettforestillingen Manon, og i etterkant var vi på besøk i Operaen for å se arbeidet bak. Det var inspirerende og lærerikt å få høre om hvordan kostymene ble til, om håndverket og den kreative prosessen. Vi fikk se på, ta på og puste inn operahusets magi!

8-okt-15

Drapering med Nils-Christian

Nils-Christian Ihlen-Hansen er en ettertraktet gjestelærer og underviser sine spesialiteter over hele verden. Tre dager i oktober viste han avanserte draperingstekikker for våre studenter.

Med trente fingre og et skarpt blikk, forvandler Nils-Christian de ulike materialene til klassiske selskapskjoler som kan gå rett inn på en hvilken som helst internasjonal catwalk. Studentene fikk demonstrert hele syv ulike draperingsteknikker disse dagene, og vi var fulle av entusiasme og inspirasjon når Nils-Christian takket for seg for denne gang.

18-sept-15

Skoletur til ESMOD Paris 16. - 18. sept

ESMOD Oslo drar hver høst til Paris for å gå på messen Premiere Vision og for å besøk skolen ESMOD Paris.

Premiere Vision er Europas viktigste stoffmesse. Der samles designere fra hele Europa og fra alle slags merkevarer, for å se på stoffleverandørenes nyheter. Kreative prosesser settes igang og er starten på kolleksjonene for neste sesong. Premiere Vision avholder messe hver september og hver februar.

26-aug-15

Vinnerne av designkonkurransen!

ESMOD Oslo hadde i år en designkonkurranse som ga en helt ulink mulighet; Ett års GRATIS studie!

De heldige vinnerene som hadde levert inn spennende og lekre konkurransebidrag, og som kan gå skoleåret i møte uten å betale studieavgift, er: Sandra Brynildsen og Nikolai Aurel. GRATULERER! Diplom ble utdelt av Nils-Christian Ihlen Hansen.

26-aug-15

Skolestart 26. august

ESMOD Oslo i ny drakt! Fashion Mode as åpnet onsdag 26. august dørene for fagskolen ESMOD Oslo, som nå er ikledd ny drakt med nye drivere. En entusiastisk rektor Rakel Benjaminsen gledet seg over å ønske velkommen til spente studenter og en solid lærerstab.

- Vi utdanner fremtidens designere og modellører. Den internasjonale motebransjen har begynt å få øynene opp for vår særegne Skandinaviske kulturarv. Vi ønsker å styrke den norske identiteten ved å benytte vår kulturarv som grunnstein i vårt kreative arbeid, sier Rakel Benjaminsen. Den NOKUT- godkjente fagskoleutdanningen bygger på metodene fra det tradisjonsrike, franske systemet ESMOD, grunnlagt av den franske hoffskreddermesteren Alexis Lavigne i 1841 ESMOD. Lavigne er oppfinneren bak modelleringsbysten og det bøyelige målebåndet, som begge deler er uunnværlige arbeidsverktøy for designere og modellører den dag i dag. ESMOD ansees som den eldste moteskolen i verden, og har i dag 21 skoler fordelt på alle verdensdeler. Skolens metoder innen motedesign og modellisme er patenterte og internasjonalt anerkjente og har utviklet seg i takt med tekstil- og motemarkedets behov i 170 år. ESMOD Oslo feirer i år 25 år i Oslo.