ESMOD International

ESMOD Oslo er del av det prestisjetunge, internasjonale nettverket ESMOD International. Nettverket har i dag 21 skoler rundt om i hele verden.


ESMOD Oslo har gjennom sine 25 år i ESMOD nettverket, blitt et naturlig valg for morgendagens kreative talenter fra hele Skandinavia.

Paris - Bordeaux - Lyon - Rennes - Roubaix - Oslo - Dubai - Berlin - Instanbul - München - Seoul - Guangzhou - Moscou - Beirut - Jakarta - Osaka - Sousse - Tunis - Damas - Kualalumpur - Tokyo

I 175 år har ESMOD undervist mote med høye krav til kvalitet og håndverk, og med en kontinuerlig utvkling av mote og trend.

ESMOD International's motto har hele tiden vært at mote er en livsstil.

Mote som livsstil.

Mote handler om å undersøke, oppdage, forvente, forestille og observere slik at du kan anlysere og møte markedets ønsker og behov. I mer enn 170 år har ESMOD International utdannet kreative sinn i motedesign og modellisme.

Historien starter i 1841

En unik arv lever videre gjennom flere av dagens fremste, internasjonale klesdesignere.

Alexis Lavigne, grunnleggeren av ESMOD var den ofisielle skredderen til keiserinne Eugenie. Som en produktiv oppfinner utviklet han verktøy som brukes den dag i dag; målbåndet og bysten. Han ga ut flere bøker om mønsterkonstruksjon før han startet verdens første skole for mønsterkonstruksjon, og er stamfaren til dagens pensum.

ESMOD skiller seg ut gjennom sine metoder og teknikker i tillegg til grenseløs kreativitet.

Arven etter Alexis Lavigne som den første som ga ut bøker om mønsterkonstruksjon, har inspirert til videre utvikling av hans metoder. Bøkene har alltid vært en integrert del av skolens undervisningsmetoder og anerkjent av tekstilindustrien og motebransjen.
Bøkene inneholder metoder og teknikker som er relevante for alle segmentene i motebransjen; dame, barn, herre, undertøy, tekstil. Bøkene tar for seg alle aspekter fra idè, konsept, skisse, produksjonsprosess og markedsføring av produkt, til tegneteknikker og mønsterkonstruksjonsmetoder. ESMOD bøkene fortsetter å utvikle og tilpasse seg, og i dag finnes mer en 25 bøker med fokus på ESMODs metoder for design og modellisme.