ESMOD Oslo

ESMOD Oslo har utdannet designere siden 1990.

Du er med å skape mote og starte trender! Med den grundige ESMOD-utdanningen som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen. Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen vårt fagfelt.

Vår fagskoleutdanning er forankret i solide tradisjoner gjennom 180 år. Vår styrke er mordernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri. Med det internasjonale ESMOD- diplomet er du blant eliten i motebransjen.

I 2020 ble ESMOD Oslo en del av Fagskolen Kristiania.

Esmod Oslo – Den internasjonale motefagskolen - FASHION MODE AS

Kreativitet – teknikk – innovasjon – ekspertise

Vår fagskoleutdanning er forankret i solide tradisjoner gjennom 180 år. Vår styrke er mordernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri. Med det internasjonale ESMOD- diplomet er du blant eliten i motebransjen. Du er med å skape mote og starte trender! Med den grundige ESMOD-utdanningen som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen. Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og en av de mest prestisjetunge utdanningene innen vårt fagfelt. ESMOD Oslo har utdannet designere siden 1990.

Mote som livsstil

Mote handler om å undersøke, oppdage, forvente, forestille og observere slik at du kan anlysere og møte markedets ønsker og behov. I snart 180 år har ESMOD International utdannet kreative sinn i motedesign og modellisme.

Studentenes egen blogg

Les om studentelivet ved ESMOD Oslo på studentenes egen blogg esmodlife.no. Her kan du få et innblikk i hva studentene synes om våre studier og hvordan det er å gå på vår skole.

Historie

Alexis Lavigne grunnlegger av ESMOD

Alexis Lavigne

En unik arv lever videre gjennom flere av dagens fremste, internasjonale kles­designere.

Alexis Lavigne, grunn­leggeren av ESMOD var den ofisielle skredderen til keiserinne Eugenie. Som en produktiv oppfinner utviklet han verktøy som brukes den dag i dag; målbåndet og bysten. Han ga ut flere bøker om mønsterkonstruksjon før han startet verdens første skole for mønsterkonstruksjon, og er stamfaren til dagens pensum.

ESMOD skiller seg ut gjennom sine metoder og teknikker i tillegg til grenseløs kreativitet.

Arven etter Alexis Lavigne som den første som ga ut bøker om mønsterkonstruksjon, har inspirert til videre utvikling av hans metoder. Bøkene har alltid vært en integrert del av skolens undervisningsmetoder og anerkjent av tekstilindustrien og motebransjen.
Bøkene inneholder metoder og teknikker som er relevante for alle segmentene i motebransjen; dame, barn, herre, undertøy, tekstil. Bøkene tar for seg alle aspekter fra idè, konsept, skisse, produksjonsprosess og markedsføring av produkt, til tegneteknikker og mønsterkonstruksjonsmetoder. ESMOD bøkene fortsetter å utvikle og tilpasse seg, og i dag finnes mer en 25 bøker med fokus på ESMODs metoder for design og modellisme.

ESMOD International

ESMOD Oslo er del av det prestisjetunge, internasjonale nettverket ESMOD International. Nettverket har i dag 20 skoler rundt om i hele verden.

ESMOD Oslo har siden 1990 vært et naturlig valg for morgendagens kreative talenter fra hele Skandinavia.

Du finner ESMOD i disse byene:
Paris / Bordeaux / Lyon / Roubaix / Rennes / Tokyo /     Kyoto / Osaka / Beirut / Moskva / Oslo / Dubai  / Seoul / Instanbul / Guangzhou  / Beijing / Jakarta / Sousse / Tunis / Damas / Kualalumpur

I 180 år har ESMOD undervist mote med høye krav til kvalitet og håndverk, og med en kontinuerlig utvkling av mote og trend.

ESMOD International's motto har hele tiden vært at mote er en livsstil.

Bli inspirert på ESMOD-nettverkets blogg  PlanetESMOD.

I 1990 etablerte Nils-Christian Ihlen-Hansen ESMOD Oslo. Han var da en anerkjent og etablert designer i Paris, og han hadde allerede undervist ved flere av ESMOD's skoler verden over. Det er takket være ham vi kan tilby den internasjonalt prestisjetunge utdanningen her i Oslo.
Nils-Christian er i dag pensjonist, men underviser fremdeles sine spesialiteter rundt om i verden. Som student ved ESMOD Oslo vil du få møte ham og høre om hans karriere i motemekka Paris gjennom et helt liv i motebransjen.

Ésmod
École supérieure des arts et techniques de la mode

Disse selskapene har ansatt designere og modellører fra ESMOD Paris:

ABERCROMBIE & FITCH / ALEXANDER WANG / ANNE-VALERIE HASH /  BALENCIAGA / BALMAIN / BARBARA BUI / BENETTON / CHRISTIAN DIOR / COURREGES / ELLE MAGAZINE / GIVENCHY / GROUPE BEAUMANOIR (Morgan, etc…) / GROUPE CASINO / GROUPE INDITEX (Zara, etc…) / GUCCI / HERMES / H&M / HUGO BOSS / ISABEL MARANT / JEAN-PAUL GAULTIER / LACOSTE / LANVIN / LE PRINTEMPS / L’OFFICIEL MAGAZINE / LOUIS VUITTON / MAISON MARTIN MARGIELA / MANOUSH / NINA RICCI / PAUL SMITH / SANDRO / SAKS FIFTH AVENUE / THE KOOPLES / VALENTINO / VANESSA BRUNO / VERONIQUE LEROY / VOGUE MAGAZINE / YVES SAINT LAURENT

Lærerstaben

ESMOD Oslo og skolens faglige ekspertise er på et internasjonalt nivå. Vi er en av 20 ESMOD-skoler strategisk passert i storbyer rundt om i verden.

Nils-Christian Ihlen-Hansen

Nils-Christian Ihlen-Hansen

Startet ESMOD Oslo i 1990, i dag pensjonist. Gjestelærer. 

post@esmod.no

Rakel Benjaminsen

Rakel Benjaminsen

Rakel er Artistic Director Modellism/Faglig ansvarlig. Hun har lang erfaring som lærer både i design og modellisme.

rakel@esmod.no

Elinor J. Hess

Elinor Johanne Hess

Elinor er Artistic Director Design/Avdelingsleder, og underviser også i design og modellisme.


elinor@esmod.no

Irene Marienborg

Irene Marienborg

Irene underviser i design.
irene@esmod.no

Kari_IMG_2500 copy

Kari Torleifsdottir Storeide

Kari underviser i design og er pedagogisk ansvarlig.
kari@esmod.no

Gihan Saad

Gihan Saad

Gihan underviser i både design og modellisme.
gihan@esmod.no

LindaMarie

Linda Marie Thorsen

Linda Marie underviser i modellisme.
lindamarie@esmod.no

 

Renate Hammerstad

Renate Hammerstad

Renate er i dag pensjonist, men bidrar fremdeles med sin ekspertise som gjestelærer i modellisme.
post@esmod.no

Trine Rose Falch

Trine Rose Falch

Trine Rose underviser i design og modellisme.
trinerose@esmod.no