Med våre fagskole­utdanninger kan du gå rett ut i jobb som:

designer - modellør - innkjøper - kolleksjonskoordinator - kostymør - moteskribent - stylist - produksjonskoordinator - produktutvikler - mønsterkonstruktør

Med ESMOD diplom kan du gå rett ut i jobb som:

designer - modellør - innkjøper - kolleksjonskoordinator - kostymør - moteskribent - stylist - produksjonskoordinator - produktutvikler - mønsterkonstruktør

Med ESMODs pensum blir du en solid klesdesigner og modellør. Du kan også få sertifisering i Adobe/digitale verktøy og i klesproduksjon.

Esmod sitt studietilbud

ESMOD-pensumet er 3 årig. Vi tilbyr en 1-årig (60 studiepoeng) og en 2-årig (120 studiepoeng) fagskoleutdanning som til sammen dekker hele ESMOD-pensumet.

Våre studenter velger som regel å først ta vår 1-årige fagskoleutdanning og deretter vår 2-årige fagskoleutdanning.

Videre kan du bygge på med en master ved ESMOD Paris.

NYHET! 
Vi har nå også lansert den 2-årige (120 studiepoeng) fagskoleutdanningen Fashion Brand Communcation.
Les mer om utdanningen her

Alle våre utdanninger er fagskolegodkjente og du kan søke lån i Statens Lånekasse.
Du finner oss under Fashion Mode i Lånekassen.

1- årig fagskole­utdanning

Motedesign og Modellisme­medarbeider

Dette studiet vil gi deg ferdigheter innen moteillustrasjon, fargelære, tekstillære og den kreative prosessen fra idè til ferdig produkt. Du vil lære deg det grunnleggende innen digitale verktøy for tegning, bildebehandling og layout. I modellisme er mønsterkonstruksjon og søm av produkter til dame hovedfokus. Skolens tette samarbeid med motebransjen gir deg mulighet for nettverksbygging.

Studiet gir 60 studiepoeng.

 

2- årig fagskole­utdanning

Motedesigner og Modellør

Dette studiet gir deg ferdigheter innen moteillustrasjon, fargelære, tekstillære og den kreative prosessen fra idè til ferdig produkt, og erfaring med kolleksjonsppbyggning for både dame, herre og barn innen ulike markedssegmenter. Du vil grundig lære deg digitale verktøy for tegning, bildebehandling og layout. Tekniske ferdigheter utvikles i modellismen for å kunne vise kreative visjoner og ideer som ferdige produkter. Studentens personlighet og identitet vil komme til uttrykk i deres avgangskolleksjon hvor studenten kan fordype seg i ønsket tema, målgruppe og markedssegment innen dame, herre eller barneklær. Skolens tette samarbeid med motebransjen vil gi deg mulighet for nettverksbygging. Ved fullført og bestått studie, vil du kunne motta det internasjonalt anerkjente ESMOD Diplomet.

Studiet gir 120 studiepoeng.

2- årig fagskole­utdanning

NYHET! Fashion Brand Communcation

Dette studiet er for deg kunne tenke deg å jobbe med merkevarekommunikasjon for mote- og livsstilindustrien.

ESMOD Oslos toårige fagskoleutdanning Fashion Brand Communication er rettet mot mote- og livsstilindustrien, og tar for seg merkevarekommunikasjon i dette omfattende feltet. Fordi utdanningen inngår i ESMODs internasjonale utdanningsnettverk, vil perspektivet vi jobber ut fra også være internasjonalt.

Gjennom utdanningen vil du få en grundig innføring i dagens praksis innen markedsføring og kommunikasjon i mote- og livsstilbransjen. Du vil lære å bygge kjennskap til en eksisterende merkevare, samt kommunisere produkter og tjenester mot spesifikke målgrupper. Videre vil du få kunnskap om hvordan man jobber med produktutvikling, for å bygge en bredere og mer bærekraftig merkevare, gjennom tilpasning og utvidelse av merkevarens sortiment med nye produktgrupper.

Studiet gir 120 studiepoeng.

ESMOD master

Veien til en master

Vår fagskoleutdanning gir den unike muligheten der du kan gå direkte fra fagskole med 180 studiepoeng til å ta en internasjonal mastergrad. Ved ESMOD Paris kan du ta en master med høy internasjonal prestisje.

ESMOD er det eneste motestudiet i Norge som gir deg denne muligheten.

ESMODs masterutdanning er ranket som en av de beste i verden.

Global Fashion School Ranking 2016

Om fagskolestudiene

Fagene

Studiene_LeylaJulia

Studiene er delt likt mellom fagområdene design og modellisme. Design omhandler den kreative prosessen, mens modellisme er oversettelsen av idè til ferdig produkt gjennom drapering, mønsterkonstruksjon, tilskjæring og søm. Studiene inneholder også yrkes- og bransjeteori. Det er kombinasjonen av disse elementene og ESMODs metoder som gir studenten både kreative og tekniske ferdigheter.

Kreativitet - Teknikk - Innovasjon - Ekspertise

Studiene_Ina

ESMOD-skolene har gjennom snart 180 år levert designere og modellører til den internasjonale motebransjen. Du finner tidligere ESMOD-studenter ved de store motehusene.

ESMOD Diplom

Diplomstudentene arbeider store deler av sitt siste år med sin egen kolleksjon. Her velger de selv tema og målgruppe. Kolleksjonene presenteres for en jury fra bransjen samt en representant fra ESMOD Paris. Kommer man seg gjennom nåløyet, mottar man det prestisjetunge ESMOD Diplomet i tillegg til fagskolevitnemål. Juryen deler også ut priser for de beste arbeidene.

Studiene_rack

Litteratur

bøker

Litteraturen som benyttes er ESMODs tradisjonsrike lærebøker med komplett pensum. Bøkene oppdateres med nye utgaver tilplasset dagens moteverden. Lærebøkene er godt illustrert og svært grundige. ESMOD-bøkene har du med deg hele livet, og er supre som oppslagsverk.

ESMOD-bøkene er både på engelsk og fransk.

Digitale verktøy

Våre fagskoleutdanninger gir deg grundig opplæring i Adobe-programmene Photoshop (Ps), Illustrator (Ai) og In Design (ID). Gjennom vårt 2-årige fagskolestudie får du også mulighet til å sertifisere deg i disse programmene. Dette gjøres i samarbeid med IGM. En slik sertifisering gir deg store fortrinn ved jobbsøking.

Studiene_Julia

Vårt nettverk

Bergans / Oslo Runway / Bik Bok / Cubus/ Carlings / Bula / H&M / Helly Hansen / Holzweiler /  Høyer, Fram og Maud / Lindex / J.L.B / Janome / Fjällräven / YKK / Flying Solo / Haust / Volt / Dressmann / Norsk Husflidslag /Vossatassar / Norrøna / Whocares / FairTrade/ DH Pattern&Fit/ Francesco Rivetti / Wallenborg Design / Saga Furs Design Centre / Cathrine Hammel / Den Norske Opera og Ballett / By Aùma / Norsk Folkemuseum / Black Rat / Cecilie Melli / Arne Bamer /  L’Oréal Professionnel / Blender Agency / FWSS / TSH / Boys of Europe / Match / Tom Wood

Vi jobber kontinuerlig med å opprettholde og utvikle våre relasjoner til bransjen både gjennom avtaler for rekruttering, utplassering og samarbeid om konkurranser for studentene. Våre samarbeidspartnere spenner over hele markedssegmentet, fra masseproduksjon til high-end fashion, kunst og kultur.

Studieturer

Besøk hos ESMOD Paris

Selvfølgelig reiser vi og besøker ESMOD Paris! Dette er ESMOD systemets hovedskole. Med sine over 900 studenter, er dette en svært viktig leverandør av designere og modellører til blant annet de store motehusene. I ESMOD-systemet er vi én stor, internasjonal familie, og med ESMOD Diplom er du for bestandig en del av dette elite-nettverket. Med ESMOD Diplom er du velkommen til å ta mastergrad ved ESMOD Paris.

Prèmiere Vision, Paris

Både i løpet av den 1-årige og den 2-årige utdanningen, reiser vi til Europas største stoffmesse i Paris. På PV kommer alt av designere og fashion brands fra hele Europa for å se hva som kommer av stoffer, materialer og farger for neste sesong. Det er her designerne begynner arbeidet sitt med ny kolleksjon. Messen er to ganger i året. ESMOD Oslo er på plass hver gang. 

Innkjøp av materialer i London

Under arbeidet med diplomoppgaven i utdanningens siste periode, reiser vi til London for å kjøpe materialer. Lærer Helene har bodd i London i 10 år vet akkurat hvor man skal handle stoffer og tilbehør. Hun er med og veileder avgangsstudentene slik at alle får tak i de beste materialer til kolleksjonene sine.

Studietur til Paris.
Besøk hos ESMOD Paris.
Studietur til Paris.
Studietur til PV i Paris.
Studietur til London
På shopping I London.

"Motebransjen er internasjonal. Da bør også utdanningen din være det."
-rektor Rakel Benjaminsen

Studietur til Guangzhou, Kina

Vi er i Guangzhou en uke og har et tettpakket program med mye læring.

Studentene ved ESMOD Oslo får tilgang til skolens solide nettverk av produsenter. I vår 2-årige fagskoleutdanning tilbyr vi en studietur til Guangzhou. Der besøker vi en rekke fabrikker, Kinas største tekstilmarked, samt et par av Kinas aller største motekonsern

Guangzhou omtales gjerne som kinas tekstilhovedstad. Generelt er tekstilindustrien i Guangzhou svært oppdatert på innovasjon innen områdene teknologi og bærekraft i den internasjonale tekstilbransjen. Her finner man kinas største tekstilmarked og utallige fabrikker for tekstil, klær og tilbehør. 

Vi benytter selvfølgelig også anledningen til å besøke ESMOD Guangzhou.

Sertifikat
Det utstedes en bekreftelse til den enkelte student som har deltatt på fabrikkbesøkene. Denne signeres fagskolens rektor og vår hovedsamarbeidspartner som har arrangert alle besøkene til ulike fabrikker. Sertifikatet er viktig for at studentene i jobbsøkesituasjon skal kunne henvise til at de faktisk har vært på fabrikker og kjenner til produksjonsprosesser, forhandlingsprosesser og kutyme. Dette har høy verdi i vår bransje og er et viktig ansettelsesargument for kandidater til stillinger innen klesproduksjon.

Vi besøker Kinas største tekstilmarked.
Vi besøker en rekke ulike fabrikker.
Renseanlegg for gjenbruk av vann.
Denne strikkemaskinen produserer jersey.
Fabrikk for etterbehandling av jeans.
Digitaltrykk på tekstil.

Dette sier studentene om studieturen til Guangzhou:

”Studieturen til Guangzhou i Kina gir oss studenter et viktig innblikk i hvordan bransjen fungerer. 
- hvordan prosessen for å begynne produksjon fungerer. 
- hvordan man får kontakter og et kontaktnettverk. 
- hvordan fabrikkene faktisk produserer klesvarene. 
- innblikk i hvordan et etablert og suksessfull kinesisk klesmerke opererer. 

Hvis det ikke var for denne turen ville jeg ikke hatt et kontaktnettverk å forholde meg til dersom jeg selv ønsker å begynne med produksjon av klær etter skolen. Jeg ville ikke visst hvordan produksjonen av klesvarer foregår på en tekstilfabrikk. Heller ikke hvordan arbeiderne faktisk har det i Kina på tekstilfabrikkene (i provinsen til Guangzhou). 

En utrolig lærerik tur men tettpakket program som man ellers ikke vil ha mulighet til å oppleve med mindre man jobber i bransjen som innkjøper eller lignende.” 

Daniel Staff (april 2016)

”Turen til Guangzhou, Kina, ga oss muligheten til å besøke fabrikker, se bak kulissene til produksjon og få knyttet viktige kontakter. Besøkene til de store kinesiske motefirmaene var også en utrolig opplevelse! Alt dette man får tilgang til er noe som er unikt for studenter, og betyr at du har en stor fordel i arbeidslivet. For meg var det en tur jeg virkelig ikke ville vært foruten!”  

Alina Stokkan (mars 2017)

”Studieturen til Guangzhou ga innblikk i alle ledd av produksjon. Dette komplimenterer godt  studiet vi har, hvor vi får alle verktøyene som trengs for å produsere i fabrikk.

Dette er en lærerik og viktig opplevelse som jeg anbefaler alle i Esmod å delta på!”

Annette Lindestad (mars 2017)

”Studieturen til Guangzhou er utrolig viktig for oss som fremtidig klesdesignere.

Denne turen er et enormt innblikk i hvordan klesbransjen fungerer og man får et sjeldent tilbud om å komme inn på klesfabrikker, printfabrikker og motehus som ikke vil være mulig når man er ferdig utdannet. Vi får også møte aktører som kan være viktige for oss etter studiene, samt kunnskap som kun kan oppnås av å faktisk være i Guangzhou.”

Sara Hennum (mars2017)

Utveksling til andre ESMOD skoler

 Det er 20 ESMOD skoler strategisk plassert i storbyer rundt om i verden. Om man ønsker det, er det mulig å utveksle til en annen skole for en periode under studiet. Dette kan være for et helt skoleår, eller kun for 1-2 mnd.

ESMOD har skoler i  / Paris / Bordeaux / Lyon / Roubaix / Rennes / Tokyo / Kyoto / Osaka / Beirut / Moskva / Oslo / Dubai  / Seoul / Instanbul / Guangzhou  / Beijing / Jakarta / Sousse / Tunis / Damas / Kualalumpur